Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Foxfarmaci planerar flera nya butiker i Stockholmsområdet

Publicerad: 3 mars 2010, 15:07

Efter några månaders tystnad meddelar Foxfarmaci AB att de fått en ny delägare: Den brittiska oberoende apotekskedjan Lexon Inc.


Det har varit tyst från Foxfarmacis håll under en tid men i och med den nya delägaren, brittiska Lexon Inc, har bollen satts i rullning på nytt.

– Det har dragit ut ofantligt på tiden med vår ansökan om att få bli öppenvårdsapotek. Men det hänger nu på att vi får ett godkänt IT-system, och det är inget vi kan påverka, säger Fredrik Skepp, styrelseordförande.

Han berättar att det nya delägarskapet har betytt mycket för företaget.

– Det är naturligtvis den finansiella biten, men vi kan också dra nytta av deras kompetens. Lexon är ett stort internationellt företag med mycket erfarenhet av apoteksverksamhet.

Utöver det nya partnerskapet planerar Foxfarmaci att bygga ut verksamheten. Fredrik Skepp berättar att de redan har kontrakt på två nya lokaler och ett tredje på gång.

Om allt går enligt planerna kommer Foxfarmaci att ha öppnat tre eller fyra nya butiker innan sommaren är slut. Dessutom ska butiken i Stockholms city byggas om redan i nästa vecka.

– Vi har inte riktigt vågat gasa förrän förhandlingarna med Lexon var klara, men nu har vi massor att göra!

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News