Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fräck nyckelstöld förbryllar

Publicerad: 4 mars 2016, 10:12

Ett fräckt inbrott på Hudiksvalls sjukhus där åtskilliga nycklar bland annat försvann förbryllar.

Ett inbrott på Hudiksvalls sjukhus där bland annat åtskilliga nycklar och en bil försvann förbryllar. Trots flera separata larm utlöstes inget.


Tjuvar tog sig in på sjukhuset via godsmottagningen, fortsatte in i personalutrymmet och bröt sig därefter in på vaktmästarkontoret utan att något av de separata larmen utlöstes, enligt Sveriges radio P4 Gävleborg. På kontoret bröt tjuvarna sedan upp nyckelskåpet och lade beslag på samtliga nycklar. Fortfarande utan att något larm reagerade.

En nyckel gick till en av sjukhusets bilar och i den försvann tjuvarna med ytterligare stöldgods. Billen hittades några dagar senare på riksväg 70 utanför Enköping. Men inga spår efter varken tjuvar eller nycklar finns.

– Jag vill avvakta polisutredningen så vi vet exakt vad som stulits och därefter tar vi beslut om åtgärder, säger förvaltningschefen Kenth Larsson, ansvarig för skydd och säkerhet inom Region Gävleborg, till radion.

Han har ingen förklaring till varför larmen inte utlöstes. Och trots att många nycklar är på drift väljer man att avvakta med att byta lås.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev