måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Framtidens akutvård räcker inte

Publicerad: 10 december 2012, 09:49

Nya Karolinska Solna byggs just nu i Stockholm. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Akutsjukvården i Stockholms läns landsting räcker inte till, enligt en intern rapport som DN tagit del av. Men landstinget menar att rapporten är arbetsunderlag av en privat konsult.


Stockholms läns landstings plan för hur akutsjukvården ska fungera i framtiden räcker inte. Det skriver Dagens Nyheter efter att ha tagit del av den interna rapporten  Framtidens akuta omhändertagande .

Enligt rapporten behövs det många åtgärder för att akutvården ska klara av ökningen av akutpatienter i länet.  Eftersom Nya Karolinska Solna är mindre än det nuvarande sjukhuset kommer 50 000 akutbesök att behöva hanteras av andra akutsjukhus.

Landstinget behöver även ta fram 250 nya vårdplatser som försvinner när Karolinska sjukhuset i Solna läggs ner, enligt rapporten.

Till Sveriges Radio Stockholm säger landstinget att rapporten är ett arbetsunderlag som tagits fram av en privat konsult som inte har en helhetssyn på vården.

I stället hänvisar landstinget till en plan för hälso- och sjukvården i Stockholms län. Delar av den kommer att presenteras i april nästa år då landstingsdirektören lägger fram budgetförslaget för 2014.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev