Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Från innovation till integration – hur skapas en digifysisk sjukvård med patienten i centrum?

Publicerad: 1 juli 2019, 09:37

Sjukvårdens digitalisering ställer höga krav på omställningsförmåga. Vi beskriver hur den medicinska och tekniska sidan utvecklats snabbt de senaste åren medan sjukvårdssystemet i princip inte förändrats.


Länk till video

Vilka organisatoriska och ekonomiska systemförändringar krävs för att stödja digitaliseringen?

De senaste åren har digitala vårdtjänster utvecklats snabbt både vad gäller medicinskt innehåll och teknikstöd och idag är tjänsterna integrerade med såväl fysisk primär- som specialistvård. Digitala vårdtjänster innehåller mer avancerad sjukvård än tidigare och hela vårdteam är nu online och samarbetar med patienten som utgångspunkt, vilket skapar nya effektivtetsvinster. Vi beskriver hur digitala vårdtjänster utvecklats och diskuterar de organisatoriska och ekonomiska hinder som kvarstår och motverkar integrationen av digitala tjänster och traditionell fysisk vård.

Borde det vara en skyldighet för alla vårdgivare att erbjuda digitala tjänster?

Är ersättning av digitala tjänster inom ramen för de ordinarie systemen, såsom kapiteringsersättning, en lösning för att underlätta och påskynda utvecklingen?

Moderator: Charlotta Kjellberg

Talare: Göran Stiernstedt, läkare och särskild utredare, utsedd av Regeringen, Daniel Olsson, vice affärsområdeschef Capio Närsjukvård, Towa Jexmark, vd Capio Go, Emma Spak, ST-läkare och samordnare för Nära vård SKL, Peter Lindgren, vd för Hälso-och sjukvårdsekonomi och adj. professor i hälsoekonomi vid Karolinska Institutet

DAGENS MEDICINS VÅRDTORG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev