Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Franchiseverksamhet inom Apoteket AB ska permanentas

Publicerad: 1 april 2009, 12:14

Apoteket AB:s försök med franchisedrivna apotek ska permanentas, och företaget ska rekrytera 50 franchisetagare internt och externt. Men vilka apotek som blir aktuella är oklart.


Hittills har 15 apotek och fem Apoteket Shop runt om i landet drivits i franchiseliknande form inom ramen för en försöksverksamhet. Syftet har varit att stärka Apoteket AB:s framtida marknadsposition och utveckla servicenivån.

Enligt Apotekets årsredovisning för 2008 som nu blivit offentlig, ska företaget från och med den 1 juli arbeta med franchisedrivna apotek permanent, som ett komplement till de apotek som drivs i företagets egen regi.

Planen är att 50 apotek ska drivas på detta sätt, vilket alltså innebär en kraftig utökning av verksamheten.

Ursprungligen var dock en ännu större utökning av verksamheten planerad.  I höstas fattade dock styrelsen ett beslut om att satsningen stannar vid 50 apotek.

- Men vilka apotek det blir är osäkert. Vi vet ju inte vilka apotek vi kommer att få behålla förrän den 4 maj, säger Apotekets presschef Elisabet Linge Bergman.

Enligt årsredovisningen är erfarenheterna av försöket mycket goda när det gäller kötider, kostnadseffektivitet och kundbemötande.

De franchisedrivna apoteken kommer även i fortsättningen att arbeta under samma varumärke som de som drivs av Apoteket och ha samma sortiment och säkerhetsrutiner.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev