Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fransk "plastikkirurg" åtalas

Publicerad: 3 Juni 2008, 11:21

En fransk läkare som åtalats för att ha vanställt och riskerat livet på 90 patienter vid plastikoperationer stod i går inför rätta.


Läkaren, Michel Maure, är egentligen narkosläkare, men ett tidigare kryphål i den franska lagstiftningen gjorde att han kunde verka som plastikkirurg, rapporterar Times.

Han anklagas för att ha skadat sina patienter både fysiskt och psykiskt vid bröstförstoringar, fettsugningar, ansiktslyftningar och näsoperationer.

Bland annat ska ett bröstimplantat som läkaren opererat in på en kvinna ha hamnat i hennes armhåla. En annan kvinna vittnade när rättegången inleddes i går om hur hon på väg hem från en fettsugning kände hur hennes skor fylldes med blod.

Operationer ska också ha genomförts utan att patienterna fått tillräcklig bedövning.

Enligt åklagaren var Michel Maures klinik  smutsig och dåligt skött  och patienterna löpte  en omedelbar risk att dö eller få mycket allvarliga biverkningar .

De brott som läkaren nu står åtalad för ska ha begåtts mellan 2000 och 2004.

Michel Maure själv nekar till att ha skadat patienter och hävdar att han utsatts för en komplott av avundsjuka rivaler och patienter som inte velat betala sina räkningar. När han först arresterades 2004 ska han ha sagt till polisen att han var "en av världens bästa plastikkirurger".

Michel Maure fråntogs förra året sin läkarlegitimation och riskerar upp till fyra års fängelse om han döms. Rättegången mot honom väntas ta två veckor.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev