Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gammal webbläsare kan ha lett till miljontvist

Publicerad: 7 oktober 2016, 11:06

Landstinget i Värmland kräver företaget Tieto på nära två miljoner kronor då införandet av ett nytt system inte fungerat. Företaget menar att problemen kunnat undvikas om landstinget till exempel uppdaterat sin webbläsare.


Ämnen i artikeln:

Landstinget i Värmland

Landstinget kräver pengarna tillbaka för leverans och provdrift av sitt nya diariesystem, plus ersättning för extern expertis som hyrts in när systemet, inte fungerat som det ska.

Landstinget menar att felen inte åtgärdats av Tieto och inte ens identifierats. I kravet till företaget skriver också landstinget att det inte sett något som antyder att det kan hållas ansvarigt. Den sannolika orsaken är enligt landstinget att information som skickas i systemet inte följer standarden och därför kan blockeras av säkerhetsinfrastrukturen.

Tieto har tidigare bestridit landstingets krav och menat att förseningarna har berott på Landstinget i Värmland. De tekniska problemen anser bolaget bland annat beror på att systemet kräver en nyare webbläsare, Internet Explorer 11, och eftersom landstinget använder en gammal kan det inte betraktas som företagets fel. Andra troliga problem är landstingets server och brandvägg och är således inte heller Tietos ansvar, menar företaget.

Tieto skriver i ett mejl till Dagens Medicin att de inte går närmare in på sina kunders system eller leveranser och att de har en pågående dialog med landstinget.

JESPER CEDERBERG

Ämnen i artikeln:

Landstinget i Värmland

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev