Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gävleborg fick upphandlingspris

Publicerad: 4 februari 2013, 09:10

Bland sju nominerade till upphandlingspriset Handslaget var det ett landsting som vann för sitt samarbete inom laboratoriemedicin.


Med en helt ny och omfattande öppenhet gentemot leverantör ges möjlighet till innovativ samverkan , lyder bland annat juryns motivering till att Landstinget Gävleborg skulle vinna priset, står det i ett pressmeddelande.

Bakom priset Handslaget står tidningen Offentliga Affärer. Det går till den eller de som har genomfört eller medverkat till  en synnerligen god upphandling  inom offentlig förvaltning eller till personer som har utvecklat upphandlingsfunktionen. Landstinget Gävleborg vann 2012 års pris för sin partnerskapsupphandling med diagnostikföretaget Roche inom laboratoriemedicin. Avtalet innebär att Roche ska tillgodose laboratoriemedicins behov av produkter, ansvara för drift och för arbetsflöde.

Landstinget Gävleborg uppskattar att samarbetet med diagnostikföretaget kommer att innebära en besparing på cirka tre miljoner kronor per år under de fyra år som avtalet gäller.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News