Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

GHP ökar intäkterna från försäkringsbolag

Publicerad: 31 oktober 2014, 08:28

För Global Health Partner (GHP) gick perioden januari till september 2014 bättre än förra året. Patienter från försäkringsbolag fortsätter att bli fler.


Försäljningsintäkterna och rörelsemarginalen ökade och det beror på en fortsatt god efterfrågan och effektiv organisationen, skriver vd Daniel Öhman i den delårsrapport som kom på fredagen.

Andelen patienter som får vård finansierad av försäkringsbolag fortsätter att öka. 57 procent av intäkterna kommer nu från andra kunder än landstingen och regionerna. Det gör att koncernen inte kommer att bli så sårbar om regeringen med stöd av Vänsterpartiet inför begränsningar av vinstutdelningar, fortsätter Daniel Öhman.

Partiernas överenskommelse om vinster i välfärden kan innebära både möjligheter och risker. Möjligheten ligger i att landstingen blir tvungna att ställa högre krav på kvalitet. Risken ligger att viljan att investera i sjukvård kan minska.

Vårdkoncernen GHP har under tredje kvartalet öppnat en ny specialistvårdsmottagning i kvarteret Garnisonen i Stockholm. Där finns Stockholms Spine Center och Ortho Center Stockholm. Genom vårdval Rehab inom Stockholms läns landsting kan Stockholm Spine Center ta hand om de svåraste ryggproblemen som inte kan avhjälpas med kirurgi.

Försäljningsintäkterna under januari till september 2014 uppgick till 558 miljoner kronor att jämföra med 529 miljoner förra året. Rörelsemarginalen ökade från 6,0 till 7,6 procent.

GHP har ett antal svåra år bakom sig. I november 2013 tillträde Daniel Öhman som vd och ersatte då Marianne Dicander.

Relaterat material

Uppåt för GHP

Ny vd för Global Health Partner

Fortsatt uppåt för GHP

Inte nöjda med siffrorna på GHP

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev