torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Göran Hägglund försvarar
utspel om vårdnadsbidraget

Publicerad: 10 november 2010, 11:17

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund tror att partiet förlorade röster i valet på grund av de nya sjukreglerna men samtidigt försvarar han reformen.


Göran Hägglund har fått intern kritik för att han försvarar regeringens åtstramning av sjukreglerna allt för mycket. Han försvarar reformen men tror att de nya sjukreglerna gjorde att kristdemokraterna förlorade röster i valet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Jag tror att det i den meningen innebar att vi förlorade en del röster. Det här ger oss ett ännu större ansvar att vi följer upp frågan, ser till att de problem som finns täpps till, säger Göran Hägglund till Ekot.

Flera ledande kristdemokratiska politiker har också ifrågasatt Göran Hägglunds uttalande om att han vill ompröva vårdnadsbidraget och att partiet bör fundera över andra modeller för småbarnsfamiljer.

Kritikerna menar att Göran Hägglund borde ha förankrat ståndpunkten internt i partiet och att hans utspel försvårar för kristdemokrater ute i kommunerna att försöka införa vårdnadsbidraget.

- Jag tycker att det är viktigt att vi, omedelbart efter ett val, tar oss tid att vända på alla stenar, pröva nya möjligheter framöver, säger Göran Hägglund till Ekot.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev