Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Göran Hägglund skriver brev till vårdcentraler

Publicerad: 27 februari 2014, 11:05

De nationella riktlinjerna för kroniska sjukdomar har inte fått tillräckligt genomslag i vården, enligt ett brev från socialminster Göran Hägglund och Karin Träff Nordström, SFAM-ordförande, till cheferna för landets vårdcentraler.


I brevet lyfts den fyraåriga satsning som regeringen nu gör på patienter med kroniska sjukdomar fram.  Primärvårdens insatser och engagemang är avgörande för att patienter med kroniska sjukdomar ska få bästa möjliga vård , skriver Göran Hägglund och Karin Träff Nordström.

I brevet framhålls att vårdcentraler som aktivt använt nationella riktlinjer för diabetes och som gett utsatta patientgrupper extra stöd fått bäst behandlingsresultat. Vikten av dialog mellan vårdcentraler och landstingsledningar framhålls också. Även ledningarna för landstingen har fått ett brev med uppmaning till dialog.

Läs brevet och kommentera gärna på sajten. Varför har inte de nationella riktlinjerna för kroniska sjukdomar fått tillräckligt genomslag? Kommer regeringens satsning på patientgruppen ge resultat? Saknas det dialog mellan landstingsledning och vårdcentraler?

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev