Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Göran Persson sågar landstingspolitiker

Publicerad: 13 december 2011, 10:56

Förstatliga universitetssjukhusen, ge kommunerna ansvar för den övriga vården och skrota landstingen. Det föreslår den förre statsministern Göran Persson (S).


Göran Persson har inte synts särskilt mycket i samhällsdebatten sedan han avgick som partiledare, men i en färsk intervju i Eskilstunatidningen Folket tycker han till om några dagsaktuella frågor. Bland annat delar han ut en råsop mot landets landstingspolitiker.

– Regiondiskussionen är för mig obegriplig. Jag har väldigt svårt att se var det folkliga trycket finns för att ge dessa landstingspolitiker mer inflytande över samhällsutvecklingen. Det är ju få saker som är så anonyma som en landstingspolitiker, säger Göran Persson.

I stället för nya storregioner vill den förre statsministern se en reform där kommunerna slås ihop till större enheter som får mer makt.

– Jag tror att landstingen kan tas bort och att kommunerna kan sköta sjukvården, med undantag för sju stycken statliga universitetssjukhus. Det är den reform som jag ser framför mig.

SIMON ROTHELIUS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev