fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Göteborg: Två år med kvinnlig inriktning

Publicerad: 10 oktober 2012, 11:49

Vårdcentralen Eriksberg i Göteborg är inriktad på kvinnors hälsa. Den drivs av Västra Götalandsregionen och fyller två år i oktober.


Uppdraget att fokusera på kvinnor kom från politikerna, berättar vårdcentralschefen Cathrine Thanner. Särskild uppmärksamhet får kvinnor som lider av psykisk ohälsa.

– Det är en stor grupp som söker för trötthet, ont i magen och liknande. Men ofta finns det bakomliggande orsaker och dem tar vi tag i, berättar Cathrine Thanner.

Vårdcentralen samarbetar också med regionens kunskapscenter för jämställd vård och ett expertråd med representanter för Sahlgrenska universitetssjukhuset och akademin.

Eriksberg lockar patienter från hela Göteborg och har inget naturligt geografiskt upptagningsområde. Eftersom vårdcentralen är relativt ny är alla patienterna aktivt listade och kräver därmed mycket insatser. För att få budgeten att gå ihop behöver vårdcentralen extra pengar från regionen.

Cathrine Thanner kan inte avgöra hur stor del av Eriksbergs verksamhet som går åt till inriktningen på kvinnor. Men två tredjedelar av de 7 700 listade är kvinnor.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev