Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gott om jobb för läkare och specialistsjuksköterskor

Publicerad: 22 februari 2008, 16:05

Läkare och specialistutbildade sjuksköterskor är vinnare på framtidens arbetsmarknad. Den bedömningen gör Arbetsförmedlingen i en ny rapport.


Arbetsförmedlingen gör samma bedömning som Socialstyrelsen och Svenskt Näringsliv nyligen har gjort: att bristen på läkare och specialistutbildade sjuksköterskor kommer att bestå.

I den nya rapporten  Var finns jobben?  förutspås flera yrkesgrupper inom vården en god arbetsmarknad, bland annat läkare, specialistsjuksköterskor, biomedicinska analytiker, tandläkare och undersköterskor.

Barnmorskor, sjukgymnaster, receptarier och apotekare har enligt Arbetsförmedlingen medelgoda möjligheter till arbete. Efterfrågan på apotekare och receptarier tros dock öka om apoteksmonopolet upphör.

Enligt Arbetsförmedlingen kommer efterfrågan på sjukvård och omsorg att öka successivt under de närmaste tio åren. Det i kombination med relativt stora pensionsavgångar gör att arbetsmarknaden inom hälso- och sjukvården tros vara god under lång tid. Bara under det närmaste året beräknas sysselsättningen öka med cirka 9 000 personer.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev