Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Grönt ljus för Foxfarmaci

Publicerad: 31 mars 2010, 11:20

Uppstickaren Foxfarmaci hoppas efter förmiddagens IT-besked inom kort kunna expediera recept. Det planerade samarbetet med MTG om online-apotek ligger dock på is.


Det lilla läkargrundade företaget Foxfarmaci etablerade nyligen ett samarbete med den brittiska apotekskoncernen Lexon, vilket gav företaget en finansiell förstärkning i ett kritiskt läge.

Nu hoppas Foxfarmaci, som driver en butik på Vasagatan i Stockholm, inom kort kunna expediera receptläkemedel. Detta efter att det receptexpeditionsstöd som företaget valt, Pharma Suite, i dag fått Apotekens Service AB:s välsignelse.

Kommer ni att vara i gång redan i mitten av april, då IT-stödet får användas skarpt?

– Nej, troligen blir det lite senare. Vi måste få ihop en del praktiska saker, vi vet inte exakt på dagen när vi kommer att starta. Men det känns skönt att alla bitar är klara, nu gäller det bara att få dem på plats, säger Fredrik Skepp, vd för Foxfarmaci.

Den ekonomiska förstärkningen från Lexon har gjort att Foxfarmaci nu kan satsa offensivt, och enligt Fredrik Skepp har företaget, som Dagens Apotek kunde berätta häromveckan, gjort klart med två nya affärslägen. Han vill dock inte tala om vilka orter det gäller.

– Dessutom är ytterligare etableringar på väg, säger han.

Tidigare har ni haft planer på e-handel med läkemedel i samarbete med Stenbeckägda Modern Times Group, MTG. Hur går det med planerna?

– De ligger på is i nuläget, säger Fredrik Skepp.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News