fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hägglund ställer krav om förstatligande

Publicerad: 11 augusti 2014, 10:52

Göran Hägglund skärper förslaget om förstatligande av sjukvården till ett krav. Börja med universitetssjukhusen, anser Kristdemokraterna i Stockholm.


Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har tidigare uttalat att han anser att sjukvården bör förstatligas, som Dagens Medicin rapporterat om flera gånger.

Nu skärper han tonen och förslaget om ett förstatligande har nu blivit ett krav i förhandlingarna om alliansens valmanifest, rapporterar DN.

I Kristdemokraternas i Stockholms valprogram slås fast att man bör börja med Karolinska universitetssjukhuset och de andra universitetssjukhusen vid ett förstatligande.

– Nya Karolinska Solna byggs för spetskompetens och forskning i världsklass. Det är oerhört viktigt att kapaciteten utnyttjas rätt och att förutsättningar finns för att alla i Sverige ska få vård på lika villkor. Då måste vi lyfta blicken från vårt Stockholmsperspektiv och erkänna att universitetssjukvården samordnas bäst nationellt, säger Ella Bohlin, Kristdemokraternas förstanamn till landstingsvalet i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Ekholm sågar förslag om färre landsting

”Statlig vård skulle hjälpa diagnosbärare”

debatt”Förstatligande villoväg för vården”

Ministerns utspel får klent riksdagsstöd

”Se och lär av Danmarks nya modell”

”Låt staten ta över ansvaret”

Inte främmande för att förstatliga vården

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev