Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Häktad kirurg förklarar spermafynd

Publicerad: 9 augusti 2007, 08:56

”Sperman fanns på fingrarna när jag undersökte patienten.” Så förklarar den plastikkirurg som sitter häktad för våldtäkt det faktum att hans sperma återfanns inne i en av hans kvinnliga patienter.


Sedan i slutet av juni sitter en plastikkirurg i Malmö häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Ett av åklagarens starkaste kort är den tekniska analys som visade att rester av kirurgens sperma fanns inuti den kvinna som har anmält kirurgen för våldtäkt i samband med att kvinnan ville ta bort den så kallade bikini-linjen med hjälp av laser.

Men nu hävdar försvaret att sperman letat sig in i kvinnan ”på egen hand”.

Alexander Givercman, urolog vid Universitetssjukhuset Mas i Malmö, säger dock till Sydsvenskan att spermier torkar in mycket snabbt om de hamnar på händerna. Dessutom kan spermier inte ”söka sig” till varmare eller fuktigare ställen.

Plastikkirurgen försvarar sig ytterligare med att det bedövningsmedel, Propofol, som kvinnan drogades med i samband med det påstådda övergreppet, kan orsaka sexuella hallucinationer.
Men enligt experter ska Propofol över huvud taget inte ges på sådant sätt som den nu häktade plastikkirurgen gjorde. Dessutom informerades aldrig den ansvarige narkosläkaren om injektionen som inte heller journalfördes.

Polisens slutsats är i stället att kirurgen använde Propofol för att sätta kvinnan ur spel medan han förgrep sig på henne.

Den nu häktade plastikkirurgen är samtidigt ägare till den aktuella kliniken. Och enligt Sydsvenskan är kliniken på väg att säljas – en affär som nu görs upp inifrån häktet.

Relaterat material

Läkare åtalas för våldtäkt

Läkare misstänks ha våldtagit patient vid behandling

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev