Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallå där ...

Publicerad: 23 september 2013, 09:15

… Eva Joelsson-Alm, utvecklingssamordnare och sjuksköterska på intensivvårdsavdelningen vid Södersjukhuset i Stockholm, som har utsetts till Årets ledare i omvårdnad 2013 av Svensk sjuksköterskeförening.


Var det väntat?

– Nej, det var fullständigt oväntat, jag hade ingen aning om att jag nominerats. Jag satt på möte och blev uppringd av Svensk sjuksköterskeförening. Jag blev helt chockad, men väldigt glad.

Vad gör dig till en bra ledare?

– Det var en svår fråga att svara själv på. Jag tycker att det är roligt med omvårdnad, patientnära forskning, patientsäkerhet och att utveckla vården. Jag tror att det kan bli väldigt inspirerande för andra om man själv tycker att det är roligt.

– Sedan har vi väldigt bra samarbete över klinikgränser och mellan olika yrkesgrupper på Sös. Det är nog ingen slump att två sjuksköterskor från Sös har vunnit priset två år i rad.

Har du något handfast tips till andra ledare i omvårdnad?

– Jag tror på att man ska gilla det man gör och utgå från att alla kollegor vill göra ett bra jobb. Med lite inspiration och stöttning så kan medarbetarna både förbättra vården och själva växa.

Vad betyder priset för dig?

– Jag känner mig väldigt stolt och hedrad. Det är ett av de roligaste priserna man kan få som sjuksköterska.

Vad ska du göra med de 20 000 kronorna du får?

– Det har jag inte hunnit tänka på än.

CHRISTOFFER NILSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev