Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallå där…

Publicerad: 25 juni 2013, 13:33

… Margareta Hammarström, som tillträder som ny chef för Kvinnosjukvården och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg den 1 november.


Hur känns det att lämna Södersjukhuset efter tio år som verksamhetschef för en ny tjänst i Göteborg?

– Det är alltid svårt att lämna ett ställe som man trivts så bra på och som haft en fantastisk utveckling men det ska bli jätteroligt att få möjligheten att jobba i en sammanhållen sjukvårdsorganisation. Jag är ödmjuk inför uppgiften som känns spännande och ansvarsfull.

Vad kan du bidra med från tidigare erfarenheter?

– Eftersom jag är engagerad i patientsäkerhetsfrågor och har arbetat mycket med patientens väg i vården och vård baserad på patientens behov så kan jag bidra med det.

Vad vill du uppnå på din nya tjänst?

– Främst vill jag att vi ger regionens invånare en god, säker och tillgänglig vård genom att alltid se till att det dagliga mötet med patienten blir bra. Dessutom är min vision att det inom varje vårdenhet ska finnas utrymme för utbildning, forskning och vård för att föra vården framåt. Göteborg har redan stora förutsättningar eftersom man är ett universitetssjukhus och därför vill jag vårda det och om möjligt utveckla samarbetet.

Hur är du som ledare?

– Jag tror att jag är tillgänglig, tillitsfull och bra på att delegera. Dessutom är jag snabb men kanske lite för snabb ibland. Som chef kan man exempelvis få reda på saker innan andra, vilket gör att man funderar på det en tid och sedan kommer med en lösning. Men man får inte glömma att andra inte fått samma tid till att fundera, utan det gäller för mig att lyssna in och vänta lite.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev