lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallå där Christina Söderholm...

Publicerad: 30 oktober 2012, 12:42

... vd på Södersjukhuset, som är först ut att twittra om sin vardag under en vecka på @sodersjukhuset


Varför gör ni det här?

– Vi i sjukhusledningen tänkte att vi ville prova på att få ut information från medarbetare via Twitter. Vi har sedan tidigare haft hemsidan där vi lagt ut aktuella nyheter och tjänster, men även använt oss av Twitter, där vi har många följare. Vi har upplevt att det är ett bra sätt att få ut information till alla dem som vill, till intresserade medborgare.

Vad ska du twittra om?

– Jag vill att följarna ska få en inblick i vad som händer under en arbetsvecka. Det händer ju mycket på ett sjukhus. Jag har twittrat om att vi precis har överklagat ett ärende hos Arbetsmiljöverket, men det finns många spännande saker som händer, som är en del av min vardag och som jag tänkte berätta om. Dessutom råkade min Twitter-vecka sammanfalla med att styrelsen imorgon utser min efterträdare - en ny vd, efter mina tio år här, vilket gör det extra intressant.

Har du några förhoppningar med ditt twittrande?

– Jag vill att det ska spegla hur många olika slags frågor som finns på ett sjukhus och den bredd som finns. Patienterna är viktigast, men det finns många andra frågor som är aktuella och som jag vill berätta om. På Twitter går det snabbt och jag kan inte ge ett sammanhang, men jag tycker att det är ett bra sätt att försöka spegla vår situation på sjukhuset och därför ställde jag gärna upp på det här.

Så här såg Christina Söderholms första tweet ut:

Hemma efter lång spännande dag. Ledningsgrupp fm, numera fler kvinnor än  män. Måndagar söker flest patienter på akuten. Just nu 83 på plats.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev