Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallå där, Ebba Berglund

Publicerad: 3 december 2008, 09:44

Ebba Berglund, projektledare vid Landstinget i Östergötlands ledningsstab , arbetar för att få in förbättringskunskap i schemat på Hälsouniversitetets vårdutbildningar.


Vad är förbättringskunskap?
– Förbättringskunskap handlar om hur man ska arbeta för att förbättra och utveckla arbetet. Inom de flesta branscher är man bra på att lära ut till studenter hur man arbetar med förbättring men inom sjukvården ligger vi lite efter. Det vill vi ändra på.

Vad innebär projektet?
– Alla studenter som tar examen från Hälsouniversitetet i Linköping ska från år 2010 lära sig att arbeta både teoretiskt och kliniskt med olika förbättringsprojekt. I den kliniska delen får bland andra blivande sjuksköterskor, läkare och medicinska biologer träffas i studentgrupper och delta i verkliga förbättringsprojekt, till exempel inom patientsäkerhet, i samarbete med vårdpersonal.

Vad händer just nu?
– Vi har precis börjat med samarbetet mellan studenter och vårdpersonal i mindre skala. Hittills har vi bara fått positiva reaktioner. Nu fortsätter arbetet med att utbilda personalen inom vården och på Hälsouniversitetet i förbättringskunskap, främst chefer och handledare. Förhoppningen är att projektet kommer att leda till en bättre vård när både vårdanställda och studenter blir bättre på att förbättra.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev