Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Halland öppnar för fler dosleverantörer

Publicerad: 18 november 2013, 11:12

Foto: Photos.com

Region Halland kan nu tänka sig ett nytt avtal om dosleveranser med något annat företag än Apotekstjänst.


Nyligen meddelade Region Halland att avtalet med Apotekstjänst skulle rivas upp, eftersom företaget behövde mer pengar för att klara uppdraget. Ett nytt avtal som ger Apotekstjänst bättre betalt skulle tecknas utan upphandling, vilket upprörde konkurrenterna. Se artiklar här intill.

Men nu backar regionen och meddelar att man kommer att kontakta även övriga dosföretag för att se om de kan leverera dosläkemedel till Halland. Innan ett nytt avtal tecknas ska dock en riskbedömning göras.

– Vi sätter patienterna främst, och tänker inte riskera att de blir utan sina mediciner. Tjänsten är mycket komplex och sårbar, och våra erfarenheter gör att vi bedömer att det innebär stora risker att byta leverantör, säger Region Hallands ekonomidirektör William Hedman i ett pressmeddelande.

Inom kort ska regionfullmäktige fatta beslut om att leverans av dosläkemedel är en samhällsviktig tjänst. Tanken är att regionen därmed ska kunna åberopa en EU-regel som ger möjlighet att kringgå reglerna om upphandlingar.

– På det här sättet säkrar vi leveransen av dosläkemedel på kort sikt. Det kan innebära ett nytt avtal antingen med vår nuvarande leverantör Apotekstjänst eller med en ny leverantör, säger William Hedman.

Det nya avtalet ska gälla tills en ny upphandling av dosleveranserna är klar 2015.

Relaterat material

Konkurrenter kan ta över

Mer pengar till Apotekstjänst

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev