Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallands ekonomidirektör lämnar

Publicerad: 13 november 2019, 12:04

UPPDATERAD Region Hallands ekonomidirektör Stefan Sorpola lämnar sin tjänst men får betalt i ett år till.


Ämnen i artikeln:

Region Halland

Enligt en överenskommelse mellan den tidigare ekonomidirektören och regionen, som Dagens Medicin tagit del av, är Stefan Sorpola arbetsbefriad med lön från den 30 oktober i år och tolv månader framåt till den 30 oktober 2020 när anställningen upphör. När Stefan Sorpola anställdes i maj 2018 var hans månadslön på 96 000 kronor.

Överenskommelsen är undertecknad av Stefan Sorpola, regiondirektör Jörgen Preuss och regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) och där framgår att Stefan Sorpola fått lämna tillbaka bland annat nycklar och passerkort samt att parterna inte har några ”ytterligare krav på varandra av vad slag det vara må”. På Region Hallands hemsida framgår att tjänsten som ekonomidirektör är ”vakant”.

Mikaela Waltersson uppger för Dagens Medicin att anledningen till att ekonomidirektören fick gå är olika synsätt på hur regionen ska ledas framåt. Hur synsätten skiljer sig vill hon inte kommentera.

Har det framkommit på senare tid eller har det varit en långtgående diskussion er emellan?
– Jag tycker att det är en diskussion mellan arbetsgivaren och Stefan. Det jag har att säga är att vi har helt olika synsätt, det är inga oegentligheter eller en enskild händelse. Det handlar helt enkelt om vägen framåt.

För tillfället går Jörgen Preuss in som tillförordnad ekonomidirektör men, enligt Mikaela Waltersson, ska regionen framöver utlysa tjänsten.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Halland

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev