Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallandsläkare slipper varningar

Publicerad: 27 januari 2011, 14:50

Sjukhusledningen håller fast vid sin kritik mot de två lex Maria-anmälda läkarna i Varberg. Ledningen går däremot inte vidare med egna disciplinpåföljder.


Läkarna hålls som ansvariga för att två patienter fick vänta länge på akutmottagningen vilket anmäldes till Socialstyrelsen enligt lex Maria tidigare i veckan.

– De båda läkarna har redan tidigare fått kritik för sitt agerande av sin närmaste ledning och den kritiken ställer jag mig bakom. Detta har jag framfört till läkarna i form av en muntlig erinran. Jag valde dock att inte gå vidare med ytterligare disciplinära åtgärder, säger sjukhuschef Anders Dybjer i ett pressmeddelande.

Beskedet gladde huvudskyddsombudet Tomas Zilling:

– Det var en stor lättnad och befrielse för vår del. För oss var det självklart att läkarna skulle gå fria, säger han till Sveriges Radio Halland.

Akutmottagningen vid Hallands sjukhus Varberg stängdes i helgen delvis till följd av en konflikt mellan sjukhusledning och läkare. Sjukhuset meddelar nu att en åtgärdsplan har påbörjats som ska förbättra arbetsmiljön för läkare på ortoped- och kirurgklinikerna och vara till stöd för akutmottagningens personal.

Relaterat material

Konflikt bakom stängning

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News