Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hällde ut läkemedel över apoteksgolvet

Publicerad: 9 augusti 2011, 08:15

All medicin som skulle levereras till ett äldreboende stals. Dessutom slog tjuvarna sönder och hällde ut läkemedel på golvet.


Dagens Apotek har skrivit om flera rån och inbrott på apotek den här sommaren. Ett apotek som har varit särskilt utsatt är apoteket i Råneå i Norrbotten.

Bara förra veckan hade apoteket två inbrott och flera inbrott har skett under våren och sommaren. Det senaste i raden inträffade natten till fredagen.

– De har tagit all medicin som vi skulle leverera till äldreboendet, säger Britt-Marie Lindgren, verksamhetschef på Apoteket Norr till tidningen Norrländska Socialdemokraten, NSD.

Tjuvarna tog bland annat dosläkemedel till äldre.

– Och inte nog med det. Sen slog de sönder och hällde ut mediciner på golvet, bara för att förstöra. Personalen fick städa ända fram till lunch, säger Britt-Marie Lindgren.

Normalt är läkemedlen inlåsta, men vid tillfället stod de framme för att de skulle levereras nästa morgon. Personalen hade barrikaderat det fönster som tjuvarna brukar ta sig in genom berättar Britt-Marie Lindgren för NSD, men tjuvarna lyckades ändå ta sig in. Vid ett tidigare tillfälle har tjuvarna kastat in ett cykelställ för att komma in i apoteket.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News