Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hälsofarlig stress på Skånes universitetssjukhus

Publicerad: 2 juni 2010, 08:31

På grund av sammanslagningarna mellan sjukhusen i Lund och Malmö är den administrativa personalen vid Skånes universitetssjukhus så stressad att dess hälsa är i fara. Det hävdar huvudskyddsombudet som nu anmäler sjukhuset till Arbetsmiljöverket.


Sammanslagningen mellan Universitetssjukhuset i Lund och Universitetssjukhuset Mas i Malmö har lett till så stora påfrestningar på den administrativa personalen att de hotas av allvarlig sjukdom.

Det skriver Gunilla Ljungquist, huvudskyddsombud för SKTF vid Skånes universitetssjukhus, i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Framför allt, hävdar fackförbundet, har personalen inom ekonomi- och redovisningsenheten fått alltför många olika besked. Dels vad gäller var de ska arbeta i framtiden, dels om ifall det kommer att bli uppsägningar eller inte.

Alla de tvära kast vilka personalen utsätts för leder till mycket allvarlig oro och lidande som ytterst kan leda till sjukdom , skriver skyddsombudet i sin anmälan.

SKTF kräver därför att arbetsgivaren omgående genomför en kartläggning av det psykosociala och fysiska hälsoläget hos personalen vid berörda enheter.

Relaterat material

Ett nytt storsjukhus har fötts

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev