Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han fick sommarjobbet trots allt

Publicerad: 25 juli 2014, 11:01

Hallå där Andrée Farahani, en av alla svenskar som pluggar till läkare i Polen och höll på att gå miste om sommarjobbet i Sverige.


Socialstyrelsen förlängde i våras handläggningstiden till tre månader för det särskilda förordnande som utlandsstuderande läkarstudenter måste ha för att få sommarvikariera som underläkare i Sverige.

Hur gick det för dig?

– Jag fick mitt beslut från Socialstyrelsen redan ett par veckor efter att Dagens Medicin skrivit om det. Jag blev så glad och jobbar sedan snart en månad. Många av mina klasskompisar fick också godkännandet snabbare än förväntat.

Hur går det på jobbet då?

– Det går bra! Jag har kommit in snabbt i rollen och lär mig nya saker varje dag. Kollegerna här på Nyköpings lasarett är så hjälpsamma och snälla och jag får ett bra stöd. Jag är på medicinavdelningen och på akuten och får se många patienter med olika tillstånd.

Är det någon större skillnad mot hur det fungerar i vården i Polen?

– Nej, man behandlar patienterna på samma sätt. Det som tar ett tag att komma in i är det administrativa - remisser, journalsystem och diktering till exempel, men nu har jag kommit in i det. Genom att sommarjobba i Sverige har jag fått en försmak på hur det kommer att bli sedan och det är en jättenyttig erfarenhet.

Relaterat material

Seg byråkrati kan sabba sommarjobb

Lättare för utlandsstuderande att jobba

Utlandsstudent fick rätt mot Socialstyrelsen

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev