Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han föreslås bli ny ordförande för Stockholms läkarförening

Publicerad: 29 september 2014, 11:56

Kärlkirurgen Johan Styrud är valberedningens förslag till ny ordförande i Stockholms läkarförening.


Den 14 oktober ska Stockholms läkarförening välja ny ordförande men redan i dag kan Dagens Medicin rapportera att valredningens kandidat till posten är kärlkirurgen Johan Styrud.

Johan Styrud är sedan 2005 lokal ordförande för Läkarförbundet på Danderyds sjukhus och är även ledamot i Läkarförbundets förhandlingsdelegation.

– Det känns om en förlust att förlora Heidi Stensmyren men Johan Styrud har ett bra stöd, är vårt enhälliga förslag och borgar för en bra fortsättning, säger valberedningens ordförande Magnus Iversen till Dagens Medicin.

Johan Styrud är i nuläget den enda kandidaten till posten.

– Det är roligt men det är ett tungt ansvar. Det har varit en process under en längre tid, jag har fört en diskussion med valberedningen under kanske ett halvår, säger han till Dagens Medicin.

På frågan vad som blir hans största utmaning som ordförande väljer han att ge fyra svar.

– Löneutvecklingen, i och med att vi har två år utan säker procentsiffra. Nummer två är it-funktionerna inom landstinget. Vi har ett enormt bekymmer med it-stöd och journalsystem. Nummer tre är integration av läkare från tredje land. Landstinget är väldigt, väldigt dåligt på att se till att de kommer in på ett bra sätt. Vi är väldigt stelbenta. Och till sist är jag intresserad av den omöjliga frågan om framtidens hälso- och sjukvård. Här måste vi vara med i planeringen för 2015 men också för 2050.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev