Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han lär andra konsten att skapa ett starkt lag

Publicerad: 29 september 2017, 12:51

Ulf Kvist, läkare och ledar­skaps­konsult, har tidigare bland annat varit läkare åt svenska U21-lands­laget i fotboll.

Foto: Arne Forsell/Bildbyrån

Chefen skapar viljan och kulturen, men det är medarbetarna som gör jobbet. Det menar läkaren Ulf Kvist som har över 25 års erfarenhet av ledarskap.


Ämnen i artikeln:

Region SkåneCentralsjukhuset i KristianstadKarriärsöndag

Ulf Kvist lämnade helt nyligen Region Skåne för att bli mentor och ledarskapskonsult på heltid. Då hade han bland annat varit sjukhuschef, sjukvårdsdirektör och primärvårdschef.

– Man måste vara trovärdig som ledare. Du kan inte säga att alla är lika viktiga och sedan bara hälsa på överläkarna men inte på lokal­vårdarna som städar i patientutrymmena, säger 66-åringen.

De senaste åren har han varit region­överläkare och mentor åt nyblivna chefer. Det senare tänker han fortsätta med. Jobbet att lotsa yngre medarbetare framåt i karriären inleddes redan i början av 2000-talet när han var sjukhuschef för Centralsjukhuset i Kristianstad

– Det har varit framför allt yngre som jag har trott på. Personer som har visat framfötterna, energin och viljan som krävs för att vara chef. Att lotsa yngre framåt är en av de viktigaste rollerna som jag tycker att man har som övergripande ledare, säger Ulf Kvist.

Några av adepterna har blivit förvaltningschefer, andra divisions­chefer. Ett par har gått Sjukvårdens ledarskapsakademi, som bland annat Dagens Medicin står bakom. Själv har han lärt sig mycket om ledarskap från idrottsvärlden. Ulf Kvist var under många år läkare inom svensk elitfotboll, bland annat åt U21-landslaget.

– Vad gör en förbundskapten framgångsrik? Spelarna förväntas kunna sparka boll när de kommer till landslaget. En förbundskapten utbildar inte fotbollsspelare, utan skapar ett lag, säger Ulf Kvist.

En lärdom han tagit med sig från idrottsvärlden är att glädjas åt att andra lyckas och att inte ta åt sig äran själv som chef. Går något fel är det dock chefen som får ta ansvaret. Annars riskerar man att döda omgivningens ambitioner. Att vara närvarande, kunna ge energi och ha visioner är andra viktiga ingredienser för att vara en bra ledare i sjukvården.

– Bra saker stänker över på dig ändå. Det här är professionella organisationer med högutbildade arbetare. De förväntar sig att chefen visar intresse. Du ska inte gömma dig bakom skrivbordet, du ska gå ut i verksamheten, säger Ulf Kvist.

Det var precis vad han själv gjorde som sjukhuschef på Centralsjuk­huset i Kristianstad. Varje vår gick han runt på alla avdelningar som ville träffa honom. Tre möten per dag i två månader kunde det bli. Då fick han också att ta diskussioner med folk som ogillade beslut som han fattat.

– Jag valde att prioritera det och lade ner oerhört mycket tid på att synas och finnas till. Det handlar om att ta ansvar, säger Ulf Kvist.

Att leda en professionell kunskapsorganisation i en politisk kontext ställer stora krav. Det är också därför som det behövs mentorer inom sjukvården, anser han.

– En trygg ledare är grunden för ett gott ledarskap. Att kunna ställa frågor och diskutera olika problemställningar med någon utanför organisationen som har stor erfarenhet ger den tryggheten, säger Ulf Kvist.

Är det svårare att chefa inom den landstingsdrivna sjukvården än inom det privata näringslivet?

– Delvis, ja. I sjukvården har du en styrelse som per definition alltid är oense eftersom den är politisk. ­Ibland tar styrelsen inte strikt professionell hänsyn när den fattar beslut, utan väger in arbetsmarknadspolitiska eller miljöpolitiska perspektiv i besluten. Det gör att det kan vara lite knepig att förankra beslut som professionen inte alltid tycker är de smartaste, säger Ulf Kvist.

Kort om Ulf Kvist

1982: Läkare på Degeberga vårdscentral.

1991: Chefs­överläkare i nord­östra Skåne.

1996: Primär­vårds­chef i nordöstra Skåne.

1999: Sjukvårds­direktör i dåvarande Kristianstads läns landsting.

2005: Sjuk­hus­chef Central­sjukhuset i Kristianstad.

2013: Region­överläkare i Region Skåne.

2016: Ord­förande för Högskolan Kristianstad.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev