Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han öppnar för dialog med Apotek Hjärtat

Publicerad: 2 maj 2013, 14:19

Apotek Hjärtat vädrar morgonluft för den egna distributionen av läkemedel, sedan Astra Zenecas Nordenordförande och tillika ordförande i Lif har öppnat för dialog.


Apotek Hjärtat har sedan hösten i fjol dragit i gång sin egen varudistribution vid ett stort lager i Norrköping. Men medan det har varit ganska lätt att ordna med distribution av egenvårdprodukter har det varit desto svårare med läkemedel.

Läkemedelsföretagens täta relationer med de två distributörerna Tamro och Oriola-KD har inte varit lätta att rucka på.

– Som det är nu tvingas vi köpa läkemedel från en av våra största konkurrenter. Det är absurt. Det är som att tvinga Ica att köpa från Coop, säger Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat till Veckans Affärer.

I tidningens granskning av läkemedelsdistributionsledet säger dock Steinar Höeg, ordförande för Astra Zeneca Nordic-Baltic och ordförande i Lif, läkemedelsföretagens branschorganisation, att han inte ser några problem med att sätta sig vid bordet med Apoteks Hjärtat om leveranser till deras lager i Norrköping.

– Huruvida vi kommer överens eller inte beror ju på vilka villkor de och vi ställer, säger Steinar Höeg till Veckans Affärer.

Apotek Hjärtat välkomnar inviten och hoppas att snart få i gång en dialog. En dialog som företaget hittills alltså har haft det trögt att få i gång med flera av de stora läkemedelsbolagen.

Relaterat material

Startskottet för egen varuförsörjning

På väg mot 100 procent av leveranserna

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev