fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han ska leda NU-sjukvården

Publicerad: 18 mars 2014, 06:17

NU-sjukvården hämtar sin nya sjukhusdirektör från Sahlgrenska universitetssjukhuset.


Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se


Lars Wiklund tillträder senast den 17 juni som NU-sjukvårdens nya chef. Han är läkare med thoraxkirurgi som specialitet och områdeschef inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han har jobbat sedan 1989. I dag basar han över ett ganska brett område med cirka 2 000 anställda och ansvar för geriatrik, medicin, ortopedi, operationsverksamhet och ögonsjukvård.

Enligt ett pressmeddelande från Västra Götalandsregionen har Lars Wiklund varit djupt involverad i arbetet med att koncentrera sjukvårdens resurser inom regionen, bland annat med syfte att öka kvaliteten och göra vården likvärdig.

Lars Wiklund kallar i pressmeddelandet NU-sjukvården för ett spännande sjukhus, vars utveckling han ser fram emot att få leda.

– Som jag ser det har NU-sjukvården mycket goda förutsättningar för en positiv fortsatt utveckling. Man har till exempel varit tidigt ute med nya samarbetsformer med kommunerna, för att underlätta för patienterna. Det handlar heller inte om att alltid hitta de stora förändringarna för att åstadkomma en förbättring, de små stegen är nog så viktiga, säger han.

Den tidigare sjukhusdirektören Lars Helldin slutade i höstas, och sedan dess har Eva Arrdal varit tillförordnad på posten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev