Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han ska organisera om Skånes psykiatri

Publicerad: 28 maj 2008, 08:29

Lusten att flytta på sig avgjorde när P-O Sjöblom fick erbjudandet att bli psykiatrisamordnare i Region Skåne av sin gamla chef Sören Olofsson. Och så huset han har i Simrishamn.


– Jag trivs med miljön som finns i Skåne, säger P-O Sjöblom.

– Men det handlar också om att det dök upp ett kul jobb - det är kombinationen som gör att man tar steget.

I fyra år har han varit biträdande sjukvårdsdirektör i Stockholms läns sjukvårdsområde, där han bland annat har haft ansvar för de psykiatriska verksamheterna. Men efter sommaren ligger hans nya arbetsplats i Skåne - i vilken stad är inte bestämt än.

– Men det lär inte bli Simrishamn!

Var det ett svårt beslut att byta jobb?
– Det är ju fortfarande spännande här i Stockholm, det finns fler saker man kan göra här. Samtidigt tror jag att man förbrukas efter fem sex år - då ska någon annan ta över och lägga ribban ännu högre.

Regiondirektören i Skåne, Sören Olofsson, var ju din chef när han var landstingsdirektör i Stockholm. Har han väntat på att kunna plocka över dig?
– Vi har haft kontakt sedan en tid tillbaka. De har hållit på att se över sin psykiatri och då har det här blivit aktuellt. ´

Vad ska du göra?
– Till att börja med ska jag, med utgångspunkt från de utredningar som har gjorts i Skåne, hitta formerna för organiseringen av psykiatrin ur ett regionsperspektiv. Om detta får konsekvenser för organisationen får vi se. Vad jag förstår är det inte klart hur producentorganisationen ska se ut.

Sedan hösten 2007 är P-O Sjöblom också socialdepartementets koordinator för regeringens proposition om psykiatrin.

– Jag kommer att vara kvar på socialdepartementet under hösten på halvtid. Vad som händer sedan är inte spikat. Men det är inte omöjligt att det blir en fortsättning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev