Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han ska samordna den kliniska forskningen

Publicerad: 28 April 2015, 12:28

Kaj Stenlöf blir chef för enheten för nationell samordning av kliniska studier vid Vetenskapsrådet.


– Jag är glad och stolt över att få förtroendet att leda arbetet vid enheten. Det är ett uppdrag med många spännande utmaningar och jag ser stora möjligheter inom uppdraget där vi kan förbättra möjligheterna för att genomföra kliniska studier i Sverige, säger Kaj Stenlöf i ett pressmeddelande.

Enheten för nationell samordning av kliniska studier är nyinrättad och har bland annat som uppdrag att bilda ett nationellt samordningssystem för kliniska studier med sex regionala noder, skapa en gemensam informationsportal samt utforma en bättre nationell statistik och uppföljning.

Enligt pressmedelandet innefattar uppdraget också att utgöra kontaktpunkt för nationella och internationella aktörer när det gäller förstudier, förmedling av förfrågningar om genomförande av kliniska studier, omvärldsbevakning och marknadsföring av Sverige som land när det gäller kliniska studier. Enheten är placerad i Göteborg.

Kaj Stenlöf är disputerad överläkare inom endokrinologi och diabetologi och bedriver forskning inom fetmaassocierade sjukdomar. Han arbetar sedan 2009 som verksamhetschef för Gothia Forum för klinisk forskning i Västra Götalandsregionen.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev