måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han skildrar Macchiarini-affären med ett modernt skillingtryck

Publicerad: 27 juni 2017, 09:16

Vår krönikör läkaren Henrik Widegren är tillbaka med ett nytt album om den svenska sjukvården.

Ämnen i artikeln:

Paolo Macchiarini

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

”Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt” finns nu tillgängligt på Spotify, iTunes, Apple Music och andra ställen. Det är ett mer producerat album jämfört med föregångarna och drar mot pop,rock och disco, men med samma blandning av satir och trams om vårdens vardag som tidigare.

Fast låten om Paolo Macchiarini är allvarligare än Henrik Widegrens tidigare alster.

– Den är allvarlig på riktigt. Det är en berättande låt, så skillingtryck passar den så bra, säger Henrik Widegren, som bjuder på låten ovanför artikeln.

En annan av hans personliga favoriter på albumet handlar om ett värdegrundsarbete på Skånes universitetssjukhus som han själv var deltagare i.

– Det var omöjligt att inte skriva om. Alla dessa ord. Det vore fel att kalla dem klyschor, men honnörsord. Jättefin ansats. Men det här finns ju redan i vårt dna, så jag tycker att man skriver folk på näsan, säger Henrik Widegren.

Framöver kan några av hans låtar komma att översättas till engelska, för i höst bär det av till en konferens i Bukarest, där han bland annat ska spela lite.

– Vissa saker i vården tror jag är väldigt universella, andra väldigt lokala. Värdegrundsarbete kan man nog inte sjunga om i till exempel Italien, tror jag, på den punkten är vi nog unika.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev