Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han tar över Läkartidningen

Publicerad: 30 september 2013, 13:43

Pär Gunnarsson blir ny chefredaktör för Läkartidningen.


Pär Gunnarsson har en bakgrund bland annat som redaktionschef på Dagens Medicin, där han var med från tidningens allra första nummer för snart 20 år sedan. Han är 49 år och nu verksam vid PR-byrån Effektiva Media med inriktning mot hälso- och sjukvården samt läkemedelsbranschen.

Nu blir han alltså chefredaktör för Läkarförbundets medlemstidning och tillträder den 1 december.

– Det känns jätteroligt och som en stor och spännande utmaning, säger Pär Gunnarsson till Dagens Medicin.

Vilken är den största utmaningen?

– Spontant är det samma utmaning som hela mediebranschen står inför: att kunna fortsätta att distribuera ett journalistiskt innehåll av hög kvalitet även i en tid med tuffa ekonomiska förutsättningar.

Vad ser du fram emot att göra med Läkartidningen?

– Nu ska jag först i lugn och ro sitta ner med personalen och diskutera. Jag kan ha en del antaganden och idéer. Men det är ju på arbetsplatsen som den stora kunskapen finns. Så innan jag har ett riktigt bra svar på den frågan måste jag möta personalen.

Vad tar du med dig till Läkartidningen från dina år på Dagens Medicin?

– När det gäller att hela tiden utveckla det man gör för att kunna presentera ett bra innehåll, det var något jag lärde mig väldigt tydligt på Dagens Medicin. Vikten av en levande journalistisk diskussion om innehållet. Man måste hela tiden diskutera, vrida och vända, för att det ska bli bra i slutändan. Och så lärde jag mig vikten av att inför en skicklig läsekrets vara väldigt noggrann i arbetet.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev