Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han tar över på SKL

Publicerad: 18 juli 2018, 10:44

Fredrik Lennartsson blir ny chef för vård och omsorg på SKL.

Foto: Rickard Kilström

NY VERSION Roligt och hedrande, tycker Fredrik Lennartsson om att ta över efter Hans Karlsson som chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting.


Ämnen i artikeln:

SKRRegion Skåne

Fredrik Lennartsson tillträdde som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne så sent som 29 januari i år. Dit kom han som tidigare chef och generaldirektör för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och dessförinnan jobbade han länge som departementsråd på socialdepartementet.

Nu går han vidare.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att bli chef för vård och omsorg på SKL, det är en viktig tid för en viktig sektor, säger Fredrik Lennartsson till Dagens Medicin.

Han ser fram emot att få jobba med ”alla kompetenta medarbetare” på SKL med den omställning som sker inom vården just nu.

– Vi har stora demografiska utmaningar men inte minst digitaliseringen skapar helt nya förutsättningar som vi måste nyttja för att på bästa sätt svara upp mot medborgarnas behov och förväntningar av vård, hälsa och omsorg, säger Fredrik Lennartsson, som ett exempel som kan underlätta omställningen.

I sin nya roll kommer han att tänka brett och se både till hälso- och sjukvård och socialtjänst.

–  När vård- och omsorgssektorn står inför en omställning behöver SKL också utveckla sitt sätt att stärka kommunernas och landstingens strategiska samverkan med staten.

Du har bara haft din nuvarande tjänst som regiondirektör i Skåne sedan i januari, hur känns det att sluta så snart?

– Det har varit ett mycket stimulerande uppdrag och för att kunna lämna något större bidrag hade jag behövt stanna längre. Men den nationella arenan är ju mer min hemmaplan och på sikt tror jag att det finns mer jag kan bidra med där.

Vesna Jovic, VD för SKL, uttrycker i ett pressmeddelande från SKL sin syn på Fredrik Lennartsson som ny chef för avdelningen för vård och omsorg.

– Fredrik Lennartsson har lång erfarenhet av och gedigna kunskaper om svensk vård och omsorg, som kommer att vara värdefulla för SKL:s medlemmar i det intensiva utvecklingsarbete som vi är mitt i.

Fredrik Lennartsson tillträder tjänsten den 22 oktober. Han tar över efter Hans Karlsson som slutar den 31 oktober.

Relaterat material

Hans Karlsson slutar på SKL

Fredrik Lennartsson blir ny chef i Region Skåne

SUSANNA PAGELS

Ämnen i artikeln:

SKRRegion Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev