Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Handfull apotek målet för ny apoteksentreprenör

Publicerad: 12 April 2010, 12:05

Handfull apotek målet för ny apoteksentreprenör

Foto: Grebbestad får apotek.

Företaget Apotekia hoppas på att ta över tre till fem av apoteken inom Apoteksgruppen. Fokus ligger inte bara i västra Sverige.


Apotekaren Johan Bergheden aviserade i dag att han tillsammans med den blivande apotekaren Andreas Olofsson planerar att ta över apoteket Kronan i Tanumshede via bolaget Apotekia AB.

Apoteket är ett av de 150 som ingår i den statliga småföretagarkedjan Apoteksgruppen.

Enligt uppgifter till Dagens Apotek var det så kallade referenspriset – ett minimipris i budgivningsprocessen – 5,7 miljoner kronor för Kronan i Tanumshede.

De båda entreprenörerna är de första köparna av Apoteksgruppen-apotek som valt att offentliggöra ett övertagande. De planerar dessutom att starta ett apotek i närliggande Grebbestad.

Dagens Apotek ringde upp Johan Bergheden, som började inom Apoteket AB 2005 och sedan januari i fjol är apotekschef på apoteket Tranan i Bromma. Tranan tillhör nu Apoteksgruppen.

Var i övertagandeprocessen är ni när det gäller apoteket Kronan i Tanumshede?

– Det är inte helt och hållet i hamn, vi befinner oss i ett läge strax före signering och betalning. Vi var nyligen i Tanumshede och träffade personalen, säger Johan Bergheden.

Apoteket tillhör Apoteksgruppen som har egen logga, grafisk profil med mera. Kommer kunderna på något sätt att mötas av företagsnamnet Apotekia?

– Nej, egentligen inte, men vi har ju vissa möjligheter att nischa Apotekia-apoteken på ett eget sätt. Namnet Apotekia är inte slutligt godkänt av PRV, men vi har goda förhoppningar om att det kommer att bli det.

Vill ni ta över fler befintliga apotek?

– Ja, förhoppningen är att ta över tre till fem apotek. Vi är intresserade av apotek i bland annat Stockholm och Södermanland. Men Kronan i Tanumshede är det apotek där vi kommit längst i processen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev