Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hård kritik mot TLV i rapport

Publicerad: 23 mars 2009, 17:41

I en konsultrapport riktas kritik mot Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets nuvarande organisationsstruktur. Cecilia Widegren, moderat ledamot i socialutskottet, menar att rapporten visar "hur illa det varit på TLV”.


Enligt Cecilia Widegren visar rapporten att det var nödvändigt med ett chefsbyte på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV.

Hon är djupt kritisk till socialdemokraternas talesperson i vårdfrågor Ylva Johanssons (s) KU-anmälan av regeringens avsättning av TLV:s förre generaldirektör Ann-Christin Tauberman.

- Varför anklaga sittande regering när det är Ylva Johansson som före detta statsråd som varit undlåtande och låtit TLV vanskötas på skattebetalarnas bekostnad. När Ylva Johansson läst rapporten så kommer hon pinsamt att ställas till svars, säger Cecilia Widegren.

I rapporten, som tagits fram på uppdrag av TLV:s nya generaldirektör Gunilla Hulth-Backlund, pekar konsultföretaget Utvecklingspartner bland annat på att TLV:s organisation inte är anpassad efter den snabbt växande verksamheten.

De systematiska genomgångarna av läkemedel görs för sakta med tanke på de besparingar som de kan generera, enligt rapporten. TLV har också bara en formell ansvarsnivå trots att myndigheten har omkring 50 medarbetare.

Ylva Johansson väntas lämna in en anmälan till konstitutionsutskottet i dag, måndag.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev