Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hårda sparkrav på Örebrosjukhus

Publicerad: 5 Juni 2008, 09:59

Hårda sparkrav på Örebrosjukhus

Jourkomp och övertid måste tas ut i ledig tid i stället för i pengar. Det är en del i planen för hur Universitetssjukhuset Örebro ska spara 60 miljoner kronor.


Den 10 juni ska de tre sjukhuscheferna i Örebro läns landsting redovisa för politikerna hur de tänker arbeta för att få en budget i balans.

 För Universitetssjukhuset Örebros del handlar det bland annat om förbud mot att ta ut jourkomp och övertid i pengar och noggrann prövning av varje vikariat och nyanställning, skriver Nerikes Allehanda.

 Sjukhuset ska spara 40 miljoner kronor i år och 20 miljoner nästa år. Underskottet mot budget beräknas bli 125 miljoner kronor vid årets slut.

 Ekonomichef Lennart Frommegård säger till Nerikes Allehanda att de skenande kostnaderna bland annat beror på att sjukhuset anställt många ST-läkare för att förbereda för de närmaste årens stora pensionsavgångar bland läkarna.

Även sjukhusen i Karlskoga och Lindesberg ska spara och de finns också ett beslut om att den centrala administrationen i landstinget ska spara 60 miljoner kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev