Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Heidi Stensmyren lär sig leda för en halv miljon

Publicerad: 6 september 2019, 12:55

Handelshögskolan Stockholm.

Foto: Pressbild

Läkarförbundet betalar 581 250 kronor för ordförande Heidi Stensmyrens utbildning på Handelshögskolan.


Ämnen i artikeln:

LäkarförbundetHeidi Stensmyren

Dagens Medicin har sedan i början av förra veckan sökt Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren för att få svar på frågor kring den utbildning hon går på Handelshögskolan i Stockholm.

Programmet kallas SSE MBA Executive Format och ska lära deltagarna att bygga, leda och utveckla organisationer, enligt Handelshögskolan. Kostnaden på 581 250 kronor står Läkarförbundet för.

Heidi Stensmyren har dock enligt uppgift från förbundets presschef Cecilia Sandahl haft ett ”späckat schema” och inte hunnit ge någon intervju. I dag, fredag, valde hon istället att berätta om utbildningen för förbundets tidning Läkartidningen, med anledning av att ”medier har ställt frågor om en dyr ledarskapsutbildning”.

Av intervjun framgår att Heidi Stensmyren kommer att lägga cirka 20 procent av sin tid på utbildningen under drygt ett och ett halvt år.

– Styrelsen har fattat beslut om min utbildning. Jag har inte deltagit i det beslutet, säger hon till Läkartidningen.

Tanken är bland annat att Läkarförbundet ska utveckla de förtroendevalda inom organisationen, istället för att ta in konsulter.

– Den som tar ledaruppdrag inom förbundet ska ha förutsättningar att leda. Det är ett sätt att professonalisera verksamheten, säger Heidi Stensmyren.

Dagens Medicin söker fortsatt Heidi Stensmyren för en intervju.

Lina Berg

Reporter

debatt@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev