onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Heidi Stensmyren utmanar Marie Wedin om att leda Läkarförbundet

Publicerad: 25 april 2014, 12:49

Heidi Stensmyren Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Heidi Stensmyren utmanar Marie Wedin om ordförandeposten i Läkarförbundet. Hennes vinstchanser är goda enligt en källa med insyn i förbundet.


Den 15 till 16 maj håller Läkarförbundet sitt fullmäktige i Stockholm. Förbundets nuvarande ordförande Marie Wedin ställer upp för omval. Men hon utmanas av förbundets förste vice ordförande Heidi Stensmyren. Bland dem som nominerat henne till ordförandeposten finns Svenska distriktsläkarföreningen.

– Vi tror att Heidi Stensmyren blir ett tydligt ansikte utåt för Läkarförbundet, säger Ove Andersson, ordförande i Svenska distriktsläkarföreningen.

Valberedningens ordförande Bengt von Zur-Mühlen bekräftar att det finns två kandidater nominerade till ordförandeposten och att ingen av dem har sagt nej till att bli nominerad. Marie Wedin har nominerats till omval av bland andra Sjukhusläkarföreningen uppger en källa med god insyn i förbundet till Dagens Medicin. En källa som också bedömer Heidi Stensmyrens chanser att vinna ordförandestriden som mycket goda.

– Jag har oerhört svårt och tro att Heidi Stensmyren inte skulle vinna mot Marie Wedin, säger Dagens Medicins källa.

Marie Wedin valdes till ordförande i Läkarförbundet på fullmäktigemötet i december 2010. Då besegrade hon Heidi Stensmyren med röstsiffrorna 75 mot 66.

Dagens Medicin har sökt Heidi Stensmyren och Marie Wedin för kommentarer. Heidi Stensmyren svarar i ett sms att hon inte har några kommentarer förrän valberedningen lämnar sitt förslag på tisdag. Marie Wedin befinner sig på resa i Japan och har inte gått att nå.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev