Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hej Mats Brännström,

Publicerad: 15 februari 2013, 12:09

hälso- och sjukvårdsdirektör i Norrbottens läns landsting, där politikerna vill ta ett beslut om att ta bort den kirurgiska bakjouren på akutmottagningen Kiruna sjukhus.


Ämnen i artikeln:

Kiruna sjukhusNorrbottens läns landsting

Varför vill ni ta bort bakjouren?

– Vi har inte längre någon operationsverksamhet i Kiruna. Den försvann för ett och ett halvt år sedan. Nu gör vi en förändring av jourverksamheten. Vi har tidigare haft en AT-läkare som ensamjour, men nu vill vi ha minst en som är legitimerad.

Vad är ambitionen om förändringen klubbas igenom?

– Ambitionen är att i Norrbotten ska det finnas åtminstone en fast anställd läkare på varje akutmottagning, helst en akutläkarspecialist men där måste vi anpassa oss till hur det ser ut.

Kan det bli en stafettläkare?

– Vi är beroende av stafettläkare på andra håll i landstinget, så det kan bli så. Bakjouren på sjukhuset har hittills varit stafetter.

Vad tycker vårdpersonalen?

– Det finns olika uppfattningar om det här hos medarbetarna, och hos befolkningen finns det en oro för förändringar i hälso- och sjukvårdsutbudet, det handlar om att man vill känna sig trygg. Det är en sak att vi vet att det är tryggt, men en annan sak om vi lyckas förmedla om det är tryggt eller inte.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev