Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Henrik Widegren hyllar läkarsekreterare i ny låt

Publicerad: 13 maj 2016, 07:50

Nya plattan Absolute Landsting 2 är här. Äntligen! säger en förväntansfull Henrik Widegren som redan har fått en youtube-hit på nya albumet. I dag bjuder han på en ny låt hos Dagens Medicin.


Ämnen i artikeln:

Lund universitetssjukhus

Länk till innehåll

Låten Googla aldrig dina symptom fick mycket uppmärksamhet när den släpptes för några månader sedan, inte minst sen Henrik Widegren bjöds in till TV4 Nyhetsmorgon och fick sjunga den för tittarna.

– I början var det rätt hätska reaktioner från läkare faktiskt, som inte tycker att man får skriva så här. Men det är ju ingen ”Socialstyrelsen rekommenderar-sång”.  Jag försöker motverka det här förnumstiga i vår bransch, vi är så allvarliga. Vi måste kunna skoja också, utan att göra det på patienternas bekostnad, säger Henrik Widegren.

Googlar du själv på dina symtom?

– Ja, det gör jag och jag blir lika rädd.

Känner folk igen dig efter det här?

– Ja, sen Nyhetsmorgon är det några patienter som har sagt att de tar mina råd … från youtube.

Hur gick tankarna inför namngivningen av albumet?

– Hehehe, jag vet inte. Man är ju uppväxt under 80-talet och jag tycket att det fattades något bland Absolute-albumen. Absolute landsting gjordes aldrig, det är en oerhört outnyttjad musikgenre.

Du bjuder på en ny låt här hos Dagens Medicin: Läkarsekreterarens blues. Hur kom den till?

– Låten skrevs i höstas när Anki, en av klinikens sekreterare, fyllde 50. Då kom jag på att jag sjöng väldigt mycket om läkare och sköterskor, men aldrig sekreterarna. Så även om det är en blues, så är det en hyllning till ett gäng, som gör ett ganska osynligt jobb, men är väldigt viktiga för att få allt att flyta på. Så att vi andra kan ta hand om patienterna.

– Och sedan känner jag medlidande för alla sluddriga diktat, inte minst från mig själv, som de tvingas dechiffrera!

Henrik Widegren är även krönikör för Dagens Medicin. Läs hans senaste krönika här om hur han föll för Paolo Macchiarini.

CHARLOTTA KJELLBERG

Ämnen i artikeln:

Lund universitetssjukhus

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev