Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Himmelsköld ersätter Tegenfeldt

Publicerad: 30 januari 2013, 08:43

Åsa Himmelsköld blir ny chef för sektionen för hälso- och sjukvård på SKL. Hon ersätter Thomas Tegenfeldt som togs ur tjänst efter att han erkänt ett brott.


Beslutet att Åsa Himmelsköld permanent tar över jobbet som chef för sektionen för hälso- och sjukvård fattades under tisdagen. Hon har varit tillförordnad chef sedan i december då tidigare sektionschefen Thomas Tegenfeldt togs ur tjänst efter ett beslut av Göran Stiernstedt, direktör för vård och omsorg på SKL.

Anledningen till att Thomas Tegenfeldt togs ur tjänst var att han erkände ett brott som ledde till ett strafföreläggande där han ålades att betala dagsböter. Brottet var inte kopplat till hans tjänst på SKL. Nu har Göran Stiernstedt beslutat att frånta Thomas Tegenfeldt titeln och posten som sektionschef.

– Med hänsyn till vad som har hänt så fanns det inga förutsättningar för att han skulle kunna fullgöra sin tjänst, säger Göran Stiernstedt.

Han berättar att Thomas Tegenfeldt fortsatt är tagen ur tjänst men att han fortfarande är anställd av SKL. Enligt Göran Stiernstedt pågår det förhandlingar mellan personalavdelningen och Thomas Tegenfeldt om vad som ska hända med hans anställning.

Att utse Åsa Himmelsköld till ny chef för sektionen för hälso- och sjukvård är ett genomtänkt beslut enligt Göran Stiernstedt. Han berömmer henne för de insatser hon gjort som tillförordnad chef under de senaste veckorna och under våren 2012.

– Hon är lugn och en god och tydlig ledare som har förmågan att skapa ordning och reda omkring sig, säger Göran Stiernstedt.

Åsa Himmelsköld är operationssjuksköterska och ekonom och har arbetat som handläggare inom SKL sedan 2009.

Relaterat material

Tegenfeldt tagen ur tjänst

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev