Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hjärtat planerar öppna nytt apotek i Åkersberga

Publicerad: 13 december 2016, 15:14

Ica Fastigheter har förvärvat två fastigheter i Åkersberga norr om Stockholm. Tanken är att etablera ett Maxi Ica Stormarknad samt ett Apotek Hjärtat intill den nya Maxi-butiken.


– Ica planerar att öppna en ny Maxi-butik i fastigheterna, som ligger vid infarten till Åkersberga, under 2018 eller 2019. I sådana så kallade matnära lägen är vi också intresserade av att finnas, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationsansvarig på Apotek Hjärtat.

En stor del av apotekskedjans nyetableringar sker i anslutning till större Ica-butiker. I dag finns Apotek Hjärtat i ett 80-tal i sådana så kallade matnära lägen, som ligger i nära anslutning till en Maxi- eller Kvantum-butik.

– Det är en fördel för oss att ligga så. Dels förenklar det vardagen för både våra och Icas kunder – som när de ändå är och storhandlar kan passa på att besöka ett apotek. Dels har Maxibutikerna stora kundflöden vilket är en fördel för oss.

Apotek Hjärtats nya apotek brukar normalt få en butiksyta på 200 kvadratmeter. Drygt ett halvår innan ett nytt apotek öppnas startar rekrytering av personal, enligt Jonas Mjöbäck.

– Exakt när vi startar rekryteringar till ett nytt apotek är helt beroende på orten. I vissa regioner är det lättare att rekrytera, i andra en kamp om medarbetare. Åkersberga ligger nära Stockholm, där det generellt är enklare att få tag på personal med rätt kompetens, fortsätter han.

Det finns i dag flera apotek i Åkersberga. Apotek Hjärtat driver själv sedan tidigare ett i ortens centrumgalleria. Apotekskedjan gör bedömningen att det ändå finns tillräckligt med kundunderlag för att etablera ytterligare ett apotek:

– När vi ligger samlokaliserade med Ica har vi ett starkare erbjudande, påpekar Jonas Mjöbäck.

BOEL HALLDÉN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev