Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hjärtat ska granska Attendo

Publicerad: 19 december 2013, 09:18

Farmaceuter från Apotek Hjärtat ska granska kvaliteten på läkemedelshanteringen vid Attendos verksamheter i hela landet.


Omsorgsföretaget Attendo har drygt 100 verksamheter i Sverige inom äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg.

Nu har företaget gjort en upphandling av kvalitetsgranskningar av hur hanteringen av läkemedel fungerar i verksamheten. Apotek Hjärtat vann upphandlingen i konkurrens med andra apoteksföretag.

– Vi får nu en mycket stor kontaktyta med ett av de största vård- och omsorgsföretagen i Sverige, säger Tony Rydberg, chef för affärsområde vård och omsorg inom Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.

Detta affärsområde härstammar från Vårdapoteket, som Apotek Hjärtat har köpt. Sedan tidigare granskar kedjan läkemedelshanteringen på bland annat sjukhus och vård- och omsorgsboenden i Västmanland.

Vid kvalitetsgranskningen kontrollerar farmaceuterna exempelvis hur läkemedel beställs och förvaras samt vilka rutiner som gäller för ordination, iordningställande och utdelning av läkemedel. Därefter föreslår farmaceuterna förbättringar.

Avtalet med Attendo är treårigt med möjlighet till förlängning.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev