Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hjärtat tar över Apotek 1

Publicerad: 6 maj 2010, 19:01

Riskkapitalfinansierade Apotek Hjärtat köper den nystartade apotekskedjan Apotek 1. Det berättar flera källor för Dagens Apotek under torsdagkvällen, och Apotek Hjärtat bekräftar uppgifterna. REVIDERAD 08:49


Uppgifterna kommer från flera tillförlitliga källor, såväl inifrån Apotek 1 och från andra håll, och bekräftas av Charlotte af Klercker, presschef på Apotek Hjärtat.

Därmed har den av många befarade konsolideringen av apoteksmaknaden redan inletts.

Den nya apotekskedjan Apotek 1, som ägs av Tamrokoncernen, har hittills öppnat ett 20-tal apotek i Sverige.

Apotek Hjärtat är ungefär tio gånger större med sina 207 apotek, och är Sveriges näst största apotekskedja. Den riskkapitalfinansierade kedjan har tidigare aviserat en grossistsatsning, aggressiva expansionsplaner och ett samarbete med butikskedjan City Gross.

– Vi går ut med mer information tidigt i morgon bitti. Vi är förstås mycket glada för det här, säger Charlotte af Klercker.

Hon förtydligar att Apotek Hjärtat har förvärvat apoteken, men inte varumärket Apotek 1. Apotek 1-apoteken kommer således att byta namn till Apotek Hjärtat.

Apotek 1 kommer till midsommar att ha öppnat 23 apotek, och det är 32 apotek som ingår i förvärvet. Dessa apotek kommer nu alltså att tillhöra Apotek Hjärtat.

– Vår etableringsstrategi står fast och tillsammans med Apotek Hjärtats kommande etableringar innebär det att vi mot slutet av 2010 beräknar ha 260 apotek, säger Charlotte af Klecker.

– Vi vinner med det här motsvarande 18 månaders etableringar.

FOTNOT: För de tidigare statliga apotek som såldes inom ramen för kluster i höstas gäller begränsningen att köparen inte får sälja eller lägga ned dem under en treårsperiod.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev