Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hjärtat testar läsglasögon

Publicerad: 31 januari 2011, 07:57

Under en månad finns glasögon som får plats i plånboken i apotekshyllorna.
(Ny version 1/2, kl 15.00)


Läsglasögonen ingår i en kampanj för ögonprodukter och kommer att säljas med början i februari på Apotek Hjärtats största apotek. Tanken är inte att de ska bli en del av kedjans ordinarie sortiment.

– Vi vill se hur det tas emot av kunderna. Det är ju en ny produkt på apoteksmarknaden, så vi testar i liten skala först och gör sedan en utvärdering av kampanjen, säger presschef Charlotte af Klercker.

Hon utesluter däremot inte att läsglasögon kan komma att säljas på apotek i framtiden.

– Vi gör regelbundet undersökningar om vad våra kunder förväntar sig att hitta på ett apotek och vill ha ett sortiment som motsvarar kundernas förväntningar. Vi tror att det finns en hel del områden som man i dag inte kan hitta på apotek, men som absolut kan vara aktuella för det, säger Charlotte af Klercker.

De läsglasögonen som säljs under kampanjtiden är gjorda i plast och stora som ett kreditkort. De passar för alla som behöver glasögon men ofta har glömt dem någonstans, skriver tillverkaren Lindberg Design Group i ett pressmeddelande. Glasögonen säljs sedan tidigare bland annat på Designtorgets hemsida.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News