Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hjärtats eldsjälar lotsar nyanlända apotekare

Publicerad: 1 juni 2016, 11:46

Apotek Hjärtats Hanna Backesten arbetar med få in nyanlända apotekare som praktikanter på kedjans apotek.

Foto: Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat gör ytterligare en satsning på att erbjuda nyanlända farmaceuter praktikplatser. Med hjälp av eldsjälar ute på apoteken ska ett hundratal nyanlända få in en fot på den svenska apoteksmarknaden.


Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat

Satsningen beskrivs som ett sätt att underlätta för nyanlända att integreras i samhället i väntan på att Socialstyrelsen hanterar valideringen av deras utbildning.

– Det här gäller praktik i väntan på svensk legitimation så de får inte arbeta i receptkanalen. Vad de har möjlighet att göra beror på språknivån, så det varierar från person till person. Det kan handla om att så i kassan, möta kunder… En stor del av praktiken handlar om att komma in i gemenskapen och lära sig hur ett svenskt apotek fungerar, säger Hanna Backesten, ansvarig för Eldsjälsinitiativet på Apotek Hjärtat, till Dagens Apotek.

I förlängningen hoppas Apotek Hjärtat att de nyanlända farmaceuterna ska välja kedjan som arbetsplats när de fått uppehållstillstånd och svensk legitimation.

– Vår ambition är att kunna anställa så många som möjligt. Det här är dels ett sätt att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden, dels ett sätt att kunna bredda vårt eget rekryteringsunderlag, säger Hanna Backesten.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev