Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hjärtmöte startar i Malmö

Publicerad: 23 April 2008, 08:22

KARDIOVASKULÄRA VÅRMÖTET I dag slår det kardiovaskulära vårmötet, som firar tioårsjubileum i år, upp sina portar i Malmö. Dagens Medicin är på plats och drar igång årets SM i EKG.


Vårmötets organisationskommitté räknar med 1 100–1 200 deltagare: läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som arbetar med hjärt-kärlsjukdomar. I eftermiddag diskuteras bland annat livsstil och prevention, hjärtsvikt och framtidens antiinflammatoriska behandling av hjärt-kärlsjukdom.

Mötet pågår till fredag lunch. Förutom att lyssna på symposier och föredrag kan den tävlingsinriktade pröva sina kunskaper i Dagens Medicins monter, där årets omgång av SM i EKG-tolkning drar igång.

Nytt för i år är att tävlingen utökas till tre klasser. Klass ett är öppen för ”eliten”, kardiologer och kliniska fysiologer. I klass två tävlar övriga läkare och i klass tre sjuksköterskorna.

Dagens Medicin kommer även att bevaka det vetenskapliga programmet och publicera nyheter här på sajten. Fler hjärtnyheter kan du även läsa i vår tematidning Hjärta & Kärl, som utkommer i dag.

Läs mer och registrera dig för SM i EKG Svenskt kardiovaskulärt vårmöte

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev